Ayurvédska masáž Abhyanga

Ayurvédska masáž Abhyanga s využitím horúceho sezamového oleja

Ajurvéda je v Indii veľmi populárna a aj my by sme sa z nej mohli veľa naučiť. Ayurvédska masáž Abhyanga využíva aj silu oleja a niektorí odborníci tvrdia, že by sa mohla praktizovať pokojne aj každý deň.

Liečenie na bunkovej úrovni
Ako by ste si túto masáž mohli predstaviť? Je to staroveká Ayurvédska masážna terapia, pri ktorej sa používajú horúce oleje. Vôbec nebolí, pretože nie je tlaková, ale jemná a uvoľňujúca. Prináša hlboký relaxačný pocit. Do tela sa pomaly vmasírujú účinné látky. Prenikajú až do buniek a liečia tak na bunkovej úrovni. Je veľmi jemná a zameriava sa na celé telo vrátane chodidiel, dlaní, tváre a hlavy.

Zameriava sa na marmové body
Pri tejto terapeutickej masáži dochádza k stimulácii marmových bodov. Sú to miesta nášho tela, kde sa podľa ajurvédy ukladajú škodlivé toxíny a negatívne látky. Tie sa v tele môžu ukladať roky a potom vyvolávajú bolesť, blokujú tok energie a dokonca dokážu spôsobiť aj niektoré vážne ochorenia. Aj preto je dôležité venovať dostatok času sebe samému a dopriať si kvalitnú masáž od skúseného maséra. Podľa ajurvédy sú naše telesné a duševné funkcie ovládané tromi elementárnymi silami, ktoré sa volajú dóše – Váta, Pitta a Kapha. Každá dóša plní inú funkciu. Váta je princíp pohybu a riadi posun potravy v tráviacom systéme. Pitta je princípom energie. Vďaka tomu funguje endokrinný systém a do buniek sa dostáva potrebná energiu. Kapha ako princíp štruktúry má na starosti stavbu svalov, kostí a bunkovú štruktúru. Každý človek je unikátnou kombináciou týchto dóš.

Ayurvédska masáž Abhyanga na liečbu tela i mysle
Masáž Abhyanga je rytmická a používa sa sezamový olej. Účinkuje tak, že upokojuje nervový systém a učí človeka spomaliť v hektickom a rýchlom svete. Bylinné oleje zaistia, že pokožka bude pružná a jemná. Svaly a tkanivá dostanú potrebné účinné látky potrebné pre zdravie. Niektoré štúdie poukazujú aj na to, že sa zlepší spánok a znižuje sa stres.

Kedy vám dokáže pomôcť
Masáž otvorí kanály, ktorými sa vylučujú nahromadené toxíny a prinavráti sa stratená rovnováha. Výsledkom sú odstránené blokády a krajšia, zdravšia a pružnejšia pokožka. Celkovo oživuje organizmus, spomaľuje proces starnutia a dodáva vitalitu. Po procedúre je dôležité nechať olej dôkladne vstrebať a udržiavať telo v teple. Vďaka tomu sa účinné látky dostanú hlbšie do tkanív a postupne sa absorbujú.

https://tantrasecrets.sk/abhyanga-masaz/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.